Setul de ceai chinezesc – cum sa il folosim in ritualul de servire

Asa cum va promiteam in postul trecut, despre originalitatea de a darui cadou un set luxos de ceai, va prezentam acum si arta chinezeasca de servire a ceaiului. Cu aceste informatii insotind cadoul, cu siguranta veti atrage atentia asupra grijii dvs. pentru detalii.

Iata care sunt etapele pentru ritualul chinezesc:

* clatirea cestii cu apa fierbinte – acesta etapa pregateste recipientul in care va fi pus ceaiul, purificandu-l simbolic si practic. Apa fierbinte incalzeste ceasca, detaliu important in prepararare ceaiurilor fine.

* frunzele de ceai (1 sau 2 lingurite) sunt adaugate imediat dupa clatirea cestii, inainte ca aceasta sa se racesca.

* inaintea infuzarii, frunzele sunt inmuiate cu cateva picaturi de apa fierbinte, eliberandu-se aroma ceaiului, ce trebuie adulmecata inaintea adaugarii restului de apa; alta modalitate de inmuiere este turnarea apei fiebinti si scurgerea ei imediat dup aceea;

* infuzarea – temperatura apei si timpul de infuzare se stabileste in functie de tipul de ceai: pentru ceaiul verde: temperatura apei trebuie sa fie sub punctul de fierbere; cu cat temperatura este mai scazuta (60, chiar 50 de grade Celsius), cu atat timpul de infuzare poate fi mai lung si aroma va fi mai puternica, fara a deveni si amara; ceaiul negru se infuzeaza 3 minute la 85 de grade Celsius.

* cand infuzia este gata, se acopera cu capacul; se ridica gaiwanul cu mana stanga, apucand farfurioara; se trece in mana dreapta si se toarna intr-o carafa mica, miscand usor pozitia capacului si tinand gaiwanul cu degetul mare plasat pe capac si restul degetelor sustinand farfuria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *