V-ati gandit vreodata ca un set de ceai luxos si modern poate totusi ascunde o istorie veche de cand lumea? In jurul originii chinezesti a ceaiului se invart legende vechi de mii de ani. Inca de pe atunci, servirea sa era o adevarata arta, careia i se acorda multa atentie si rigurozitate.
Ritualul chinezesc de pregatire si servire a ceaiului poarta numele de Gaiwan si implica folosirea unor vase speciale: un ceainic micut, cu corpul mai bulbucat si un bol extins, insa nu foarte inalt. De altfel, denumirea metodei vine chiar de la numele micului bol de protelan asezat pe o farfurioara, in care se bea ceaiul.
Un astfel de set poate fi un cadou inspirat pentru un amator al acestei plante. Veti dovedi multa atentie si originalitate, daca veti completa oferirea cadoului si cu cateva detalii despre folosirea lui in celebrul ritual chinezesc de servire a ceaiului. Va spunem noi si despre el – intr-un post viitor veti afla pasii care alcatuiesc aceasta arta!